Kaffe, kaka – andra raka! Blåvitt gör inte på något vis världens bästa fotbollsmatch men man gör det bättre än Norrköping, man får in bollarna i mål, man får med sig studsarna i motläggen och man plockar tre ”komfortabla” poäng. Det är så oerhört viktigt att man plockar tre poäng även om man inte spelar ett sprudlande anfallsspel. Härligt Blåvitt!

Äntligen får vi utdelning på en överlång hörna. Det har slagits långa hörnor i match efter match och man har undrat lite varför man fortsätter när det inte ger resultat men trägen vinner helt enkelt. En kylig nick från Gurra och man får det oerhört viktiga första målet i matchen. Gubbarna i Norrköping ropade efter hands men inte ens med slowmotion-bilder såg man tillstymmelse till hands från Blåvitts sida.

Laurs har, i spelet, gått från klarhet till klarhet sedan han hållit sig hel och frisk och nu har målen börjat komma också och det är såklart väldigt välkommet. Många var vi som var frågandes till denna dansk men oj vad han har täppt igen trutarna på en hel drös med göteborgare. Han är riktigt jäkla bra helt enkelt.

Jag har tryckt på det förut men att leda med två bollar är så otroligt viktigt för att skjuta ner motståndarnas moral och sin egen rädsla för att tappa poängen som man för tillfället har. Det är riktigt mys det här med tvåmålsledningar, jag kan änna vänja mig vid det!

Alltså det finns många spelare som har höjt sig den senaste tiden men idag väljer jag att lyfta fram Trondsen som jag tycker främst har höjt sin lägstanivå och sin egen ambitionsnivå på något vis. I defensiven har han lyft sig rejält, både idag och i inhoppet mot Gais. Han är på rätt plats och tar de där extra löpmeterna för att göra det som krävs för att förhindra motståndarna att göra mål. Idag blockade han skott, han störde Norrköpings spelare mitt framför mål och var före anfallarna på riktigt giftiga inspel/inlägg. Snyggt Trondsen!

Jag blev faktiskt riktigt glad när jag såg att Suleiman ”Sulle” Abdullahi var med i dagens matchtrupp. Man kan säga vad man vill om hans tid i Blåvitt men att komma tillbaks efter allt strul är så jäkla härligt att se. Att han är framme med gänget efter matchen skrattandes och peppande till killarna som gjorde det idag gjorde mig faktiskt lite varm i hjärtat. Och om, om han på riktigt skulle klara av att hålla sig skadefri framöver är det faktiskt också en jäkla bra fotbollsspelare och ett grymt sparkapital för Blåvitt.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

1 week ago

BaraBen.com
Vår assisterande tränare lirade med detta hår och behövde minsann inget hårband, pannband eller annat runt huvudet likt dagens lirare - även om det gick i dubbel hastighet jämfört med dagens frisyrer... ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier