Det här är så jävla tungt, så extremt jobbigt att återigen släppa in ett mål i matchens slutskede. Det hade varit så extremt viktigt med en vinst idag på alla sätt och vis. Självfallet hade man behövt tre poäng med tanke på tabelläget men också för att få känna sig ”belönade” när man faktiskt gör en förhållandevis bra match.

Det hade inte alls varit orättvist med en Blåvit seger idag, inte på något vis. Man tar med sig kämpainsatsen från den senaste matchen men man adderar faktiskt ett ganska frejdigt anfallsspel där man vågar ta beslut i offensiv riktning. Det kändes som att man hade bestämt sig för att våga flytta bollen framåt och faktiskt också tog fasta på det. En tydlig detalj var att man inte alls på samma vis vände hemåt och använde Karlström som sin passnings-snuttefilt.

Det är många saker som faktiskt är bra idag och en viktig pusselbit är Laurs Skjellerup. Hans betydelse för laget är väldigt, väldigt stor. Insatsen han gör vid 1-0 målet är väldigt talande för vad Blåvitt får när Laurs är på plan. Nu får vi bara hoppas att hans nya säng gör susen för hans framtida fysiska status.

Äntligen har Ramon Pascal Lundqvist växlat upp. Idag visade han upp mer än bara glimtar av vad han kan göra och vad han kan tillföra IFK Göteborg. Han var mycket mer delaktig i spelet och han gör två mål. Han visar också upp en riktigt, riktigt fin frisparksfot. Fortsätter han att serva in bollen på samma vis kommer man också producera fler mål på fasta situationer.

Kolbeinn Thordarsons vänsterficka – Kolbeinn var oerhört fin idag, han slet och rev precis som vanligt men han kändes väldigt het även i offensiven. Han hittade en yta och ett fint samspel med sina lagkamrater djupt nere på Blåvitts vänsterkant och hotade med det BK Häckens backlinje gång på gång vilket också resulterade till mål.

Man ska såklart inte gnälla på målgörandet när Blåvitt faktiskt gör tre mål men man leder aldrig med mer än ett mål i matchen och då kan en jävla långboll i sista sekunden innebära två tappade poäng. Hade man bara varit lite mer effektiva framför mål så hade man stängt den här matchen. Man skapade tillräckligt med heta målchanser för att kunna göra både 4, 5 och 6 mål idag. Det är såklart positivt att man skapar en hel del men ack så frustrerande med alla missar såhär i efterhand när man nu sitter här med två tappade poäng.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier