Det är sjukt vilken skillnad det kan vara att kolla på fotboll och att kolla på fotboll… Igår satte jag mig i soffan för att kolla EM-finalen och pulsen höjdes inte en enda gång, mobilen togs upp i parti och minut och jag brydde mig inte om vilka som vann eller förlorade. Idag placerade jag mig i samma soffa återigen för att kolla på fotboll men känslan och upplevelsen går inte att jämföra. När Blåvitt spelar en jämn match då rusar pulsen högt gång på gång, man har en klump i magen mest hela tiden och när domaren blåser av då darrar jag i hela kroppen. Just nu är det faktiskt svårt att pricka rätt tangenter på datorn när jag skriver den här femlingen. Fan vad underbart det är när Blåvitt vinner fotbollsmatcher!

I den senaste femlingen fick Bishesari en egen punkt och den var av förklarliga skäl inte positiv, idag ska han såklart lyftas upp igen för en stabil insats men framförallt för den otroliga räddningen han gör tidigt i första halvlek som troligtvis är helt avgörande för att vi faktiskt ska kunna ta tre poäng i den här matchen. Grymt Bishesari!

Alltså målet kommer fan av ett riktigt jäkla mönsteranfall. Laurs gör det oerhört bra som uppspelspunkt där han håller bort sin försvarare och lägger ner bollen fint till Santos, han tar direkt efter det en löpning som ger Santos möjligheten att nyttja sin fart och driva bollen. Santos gör det exemplariskt när han flyter fram med bollen och tar sig förbi en spelare för att helt perfekt spela bollen till Abraham som är iskall framför mål. Fan vad fint att se grabbar!

Det märktes verkligen att vi hade en naturlig anfallare på plan idag, det ger helt andra möjligheter i offensiven. Laurs gör det också riktigt bra så länge som han är på plan, det enda som saknades var väl egentligen bara ett mål. Skjellerup utnyttjade verkligen sin storlek idag, han var oerhört jobbig att möta för Hammarbys backar, han sög in bollar och fördelade dem också fint, han visade också prov på sin snabbhet och att han är ett riktigt hot i djupled. Jag hoppas verkligen att han får vara skadefri nu för då kan han bli en riktigt viktig kugge i detta blåvita lagbygge!

Jag var inne på det i min senaste femling att jag gillade vad jag såg när Blåvitt fick fram fler spelare centralt i offensiven och att man fick in fler spelare i straffområdet. Idag såg vi ännu mer av den varan, gång på gång hade vi en mängd spelare i och runt straffområdet. Jag minns inte när vi hade såhär mycket avslut på mål senast och det beror såklart på att vi har alla dessa spelare där framme. När bollen letar sig in i straffområdet finns det många alternativ både för ett ordnat anfallsspel men även när det blir lite flipperspelssituationer där bollen helt plötsligt kan dimpa ner på en Blåvit fot. Fortsätt såhär!

Jag tycker att Carlén kommer in och gör en jäkligt fin insats på det centrala mittfältet. Han är perfekt att ha på bänken för att kunna slänga in när man behöver få in längd, tyngd och kraft på mittfältet. Han stod för ett hårt jobb och stärkte definitivt upp defensiven när det behövdes som mest. Härligt Carlén!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

2 weeks ago

BaraBen.com
Vår assisterande tränare lirade med detta hår och behövde minsann inget hårband, pannband eller annat runt huvudet likt dagens lirare - även om det gick i dubbel hastighet jämfört med dagens frisyrer... ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier