Blåvitt är återigen ett krislag och man är ett par dåliga resultat ifrån att befinna sig på nedflyttningsplats. När läget är som det är får man bara inte lämna Gamla Ullevi med noll poäng. Det får inte ske, det är för dåligt. Billborn och Björklund måste börja ta tre poäng på hemmaplan (helst på bortaplan också).

Noll poäng är som sagt inte acceptabelt men idag fick vi iallafall se Blåvita fotbollsspelare som brann för något. Kvaliteten fanns inte alltid där, spelmässigt får man inte till det riktigt men det var iallafall spelare som kämpade och slet, spelare som gick in stenhårt i duellerna och spelare som stod upp för varandra. Jag bara hoppas att man inte gräver ner sig ännu djupare nu utan att man faktiskt bygger vidare på känslan av att kämpa för varandra och att kämpa för den Blåvita, passionerade publiken.

Att i 65 minuter envisas med att spela bollen kort vid inspark utan att ha, vad det verkar, någon som helst plan för att ta sig ur Hammarbys press är så extremt jävla korkat. Det går inte att förstå att man gång på gång spelar bollen kort till Karlström och att Karlström sedan bara står och väntar på att en spelare i Hammarby ska sätta press på honom för att sedan sätta en lagkamrat i knipa eller bara dunka bort bollen i panik. Det är helt orimligt att man fortsatte med det gång på gång på gång i 65 minuter.

Blåvitt värvar en spelare, Baden, som man påstår ska vara i matchform och redo för att starta och gå in och göra skillnad när han i själva verket senast spelade en riktig tävlingsmatch i december 2023. Man startar honom i två raka matcher (när man har Linus Carlstrand som visat framfötterna det senaste) och redan i match nummer två haltar han av skadad. Alla kan såklart skada sig men jag känner att Blåvitt gång efter annan tar märkliga beslut. Var det verkligen smart att låta Baden gå från frysboxen i Danmark direkt in i den allsvenska hetluften?

Från läktaren känns det som att domaren tappar matchen helt och hållet idag. Han håller en extremt ojämn nivå och tar väldigt godtyckliga beslut. I första halvlek släpper han extremt mycket medan han i andra halvlek ibland släpper rena överfall för att i nästa situation gå in och blåsa för mer eller mindre ingenting. Han släpper brottargreppet på Laurs i straffområdet, han låter spelare gapa och skrika på honom, gestikulera med armarna men han ger Husse ett rött kort för en tämligen lätt knuff i bröstet efter signal. Man kanske är enögd på läktaren men den här insatsen från Oscar Johnson(vem fan är det?) var allt annat än godkänd.

Jag kanske kommer få skit för att jag riktar uppmärksamhet mot Blåvita supportrar när läget i föreningen är som det är men att smälla av bangers är så jävla hjärndött. Det behövs inte sägas mer än så.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier