IFK Göteborg är ett oerhört trasigt fotbollslag. Man försöker gång på gång lappa och laga det här bygget med nya ledare, spelare och idéer men ingenting händer. Lagningarna brister konstant och självförtroendet är kört i botten. Man ser inga som helst linjer i hur man faktiskt vill spela, vad man vill göra. Jag vet inte hur man ska fixa det här men när man försöker laga ett fuskbygge med silvertejp då kommer det tillslut att rasa.

Jag kommer inte slänga ett nyförvärv, efter två träningar och en match, under bussen men Ola pratade om att man ville få in en spelare som kunde göra skillnad här och nu. Man ville få in en spelare med en hög kapacitet, som var i spel och som skulle kunna gå in och konkurrera omgående. Blåvitt har verkligen försökt få det att låta som att Baden är i bra form och att han ska kunna bidra med en gång och det blev tydligt att man ville fortsätta med det narrativet i och med dagens startplats för vårt danska nyförvärv. Det är såklart svårt att komma in och bidra i ett dysfunktionellt lag men jag tycker det blev ganska tydligt att Baden inte är i full matchform. När han väl var involverad i spelet fanns tajmingen inte riktigt där och allra mest uppenbart blev det när han helt plötsligt var mer eller mindre fri från halva plan. Han såg långsam och obeslutsam ut och det såg inte ut som att han själv trodde på att han skulle kunna åstadkomma något på egen hand. Baden kanske blir bra på sikt men om här och nu verkligen är här och nu så gjorde han ingen skillnad för fotbollslaget IFK Göteborg här och nu.

Carlstrand brände några jättelägen i Svenska Cupen senast men han tog sig till lägen och såg till och från intressant ut i spelet och mot Sirius kom han in och bidrog definitivt i spelet. Han såg kvick och starkt ut, han gjorde mål och tog sig till ytterligare ett par giftiga chanser. Han är införstådd i hur Billborn vill spela (hur nu det är) och jag tycker definitivt att han borde fått chans från start idag så kunde Baden fått nöja sig med ett inhopp på 30 minuter. Om Carlstrand inte hade levererat och Baden gjort det bra kommande träningsvecka så hade han kunnat starta mot Hammarby på söndag istället.

Blåvitt ser oerhört svaga ut med bollen i större delen av matchen, man ser helt enkelt obekväma ut. Man behöver ofta ta några extra touch för att få kontroll på bollen och man är svaga i både det långa och korta passningsspelet. Passningarna sitter antingen bakom spelarna så att de får vända upp för att ta emot dem (i bästa fall) men i sämsta fall rullar de ut till inkast eller plockas upp av en motståndare, eller så slår man alldeles för djupa bollar som ingen hinner upp eller kanske en boll rakt in i mitten på vinst och förlust som Elfsborgs spelare kan plocka upp och påbörja ett anfall med. Skillnaden mot Elfsborgs bollbehandling och kombinationsspel är milsvid och det är skrämmande.

Vad fan ska Blåvitt då göra på kort sikt för att få någon sorts rätsida på det här? Jag tycker att man redan imorgon ska åka iväg på ett mini-läger. Ta med hela laget och staben och jobba intensivt på vad man faktiskt vill göra. Se till att få kvalitet på träningarna, ha tydliga taktiska genomgångar, prata ut och prata ihop er. Gör något kul tillsammans, snacka och skoja med varandra, hitta på någon aktivitet, umgås och svetsa ihop laget. Jag tror det hade gjort laget gott att bryta av från vardagen, speciellt nu när vi har så många nya spelare på plats.

Om man inte har en långsiktig plan kring att köpa loss Karlström och behålla honom som vår förstemålvakt även framöver så börjar jag luta mot att det är dags att ställa Bishesari mellan stolparna igen. Inte för att Karlström har varit dålig utan för att det är kapitalförstöring att låta en stor talang ruttna bort på bänken till förmån för ett kortsiktigt lån. Bishesari såg dessutom jäkligt het ut i cupmatchen i torsdags och ja jag vill gärna att Blåvitt sänder ut signaler att man tror på sina egna spelare. Bishesari kom definitivt tillbaks snabbare än vad man hade trott och jag tycker definitivt att det var rätt att plocka in Karlström där och då och hade det varit så att man börjat vinna matcher med Karlström mellan stolparna då hade det varit mer försvarbart att bänka Bishesari men så är ju tyvärr inte fallet.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier