Vilken jäkla mellanmjölksmatch det här var. Man var väl inte klappkassa direkt men det är bara så jäkla intetsägande och tafatt, vi hade en period i första halvlek där vi skapade en del tryck med mycket inspel i straffområdet, en del hörnor och där Värnamos keeper faktiskt fick stå för några svettiga räddningar men i övrigt händer det alldeles för lite på plan. Det känns inte som att man verkligen gör allt för att vinna, var finns glöden? Var finns desperationen? Var är trycket sista kvarten när man på hemmaplan ska försöka göra allt för att ta tre poäng?

Billborn pratade en del när han kom att han inte gillade att man så ofta spelade hem till egen målvakt, han ville hellre att man skulle leta alternativ framåt i plan. Idag tycker jag att vi är tillbaks till att spela hem bollen till egen målvakt så fort man känner sig det minsta pressad och det tror jag beror en hel del på att vi är så stillastående i vårt spel. Bollhållaren själv står ofta stilla och resten av laget är jäkligt statiskt så det öppnar liksom inte upp för speciellt många alternativ för bollhållaren. Det blir alldeles för enkelt för motståndarna att försvara ytorna som Blåvitt vill åt.

Jag gillar att vi inte passar bollen kort från egen målvakt exakt hela tiden för vi är inte tillräckligt bra på det men det får inte bli som det blev idag att vi spelar hem bollen till Karlström och att han 19 gånger av 20 viftar upp laget för att slå en lång boll. Vi måste kunna hitta en balans där vi varierar ett uppbyggnadsspel där vi söker de kortare alternativen med att vi också slår längre bollar. Det känns som att Blåvitt är antingen eller vad det gäller mycket i sitt spel och det gör att man blir väldigt lättlästa.

Värnamo däremot jobbade ju extremt mycket med att försöka spela sig ur pressen och man var i ärlighetens namn tämligen usla på det. Hade jag varit Värnamosupporter hade jag satt hjärtat i halsgropen en jäkla massa gånger den här matchen. Nu är jag ju istället Blåvittsupporter och då blev jag istället frustrerad över att Blåvitt inte klarade av att utnyttja Värnamos uselhet i uppbyggnadsspelet på ett bättre vis. Jag bara satt och väntade på att vi skulle lyckas få tag i nån av Värnamos usla passningar och kunna lägga in bollen i ett mer eller mindre öppet mål men icke sa Nicke…

Var är vår nia Ola? Var är vår nia? Nu har vi spelat med Norlin som nia de 5 senaste halvlekarna och enligt Sofascore har han inte tagit ett enda skott, varken på eller utanför mål på de här 5 halvlekarna. Vi har alltså en nia som på 5 halvlekar inte har kommit till ett enda avslut. Det är inte Norlins fel att han är startspelare i IFK Göteborg men det är ett jäkla underbetyg till lagbygget att vi inte lyckats få in en vettig ersättare till Marcus Berg sedan han tackade för sig.

Sebastian Ohlsson måste sluta med att ta något sorts brottargrepp på sin motståndare så fort han kommer upp i rygg eller att han så tydligt drar motspelaren i axeln/armen när han ska försöka ta sig förbi i en offensiv löpning. Han blir ju bara avblåst varenda gång. Han måste kunna göra det där lite bättre och lite snyggare.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier