Alltså fan i helvete vad frustrerande det är med fotboll. Jag har svårt att säga att Blåvitt gjorde några direkta fel i hur man hanterade den här matchen. Man sätter press på ett ganska trött Djurgården som stressas fram till flertalet misstag som tillslut också leder till 1-0 för Blåvitt. Jag har tidigare gnällt en hel del på att man efter ledning har lämnat över initiativet till motståndarna men det gjorde man verkligen inte idag. Jag tycker att man höll upp laget, att man försökte vårda bollen och att man agerade kyligt i många situationer. Trots det åker man ändå på ett baklängesmål på övertid och så länge som man bara leder matcher med ett mål kan man såklart inte känna sig säker hur bra man än hanterar matchen.

1-1 borta mot Djurgården hade såklart varit ett helt klart godkänt resultat, (och det kanske det är idag också men…), om man bara hade befunnit sig högre upp i tabellen men i och med att man tappat så mycket poäng på hemmaplan mot mindre bra motstånd är man i skriande behov av trepoängare. Sen känns det såklart extra surt när man tappar ledningen på övertid men oavsett det så måste man börja vinna matcher. Hur man kollektivt tog sig an matchen var dock flera steg i rätt riktning jämfört med lagets två senaste insatser på plan.

Vi gör inte speciellt mycket mål, vi har tydligen bara vunnit matcher den här säsongen där vi har hållit nollan och det har bara blivit 19 mål på 17 matcher. Vi kan inte fortsätta att starta matcher med Norlin som striker, Norlin må kanske alltid göra ett stenhårt jobb men han är verkligen inte en fotbollsspelare som vi kan bygga vår offensiv kring, han är inte spelaren som vi kan förvänta oss att han ska stå i målprotokollet i var och varannan match. Vi måste, MÅSTE värva in en en duktig anfallare. Det kanske är lättare sagt än gjort men det är inte direkt någon nyhet att vi är i behov av en högklassig anfallare. Sätt fart Ola!

Första halvlek var mer eller mindre omöjlig att följa i TV-soffan men visst är det skönt att få in ett nyförvärv som omgående kan gå in och leverera? Första halvlek såg jag som sagt inte så mycket av spelet men visst känns det som att Kruse kommer vara en spelare som vi kommer ha mycket nytta av framöver? Med tanke på att han bara gjort en träning med laget är det här en insats som gav mersmak. Han var högst delaktig i målet och ja här tror jag verkligen att Ola och gänget har prickat rätt.

Jag vill verkligen inte gnälla på domaren, jag har dock svårt att låta bli. Jag gnällde som fan när jag själv spelade fotboll och jag gnäller på läktaren och framför teven. Jag försöker dock att släppa det när det är dags för femlingen. Vissa kanske inte har märkt av det men ni ska veta att en hel del domargnäll har kastats i papperskorgen :). Idag kan jag dock inte låta bli och det beror nog mest på att jag verkligen, verkligen inte klarar av Kristoffer Karlsson och hans fruktansvärda attityd. Hur, HUR kan han nöja sig med gult kort när Wikheim kommer flygandes in i situationen med sträckt ben och dobbarna riktade rakt mot Norlin? Nu träffade han inte Norlin så illa som han kunde ha gjort men det ska inte spela någon roll, satsningen i sig ska rendera ett rött kort. Dessutom har Wikheim mage att gnälla på det gula kortet och han greppar också tag i KK:s arm när han är på väg därifrån. Nej, rött skulle det ha varit!

Om man nu har en plastmatta som inte tål att bli blöt kanske man ska stänga taket på sin multiarena när det väntas komma ett skyfall kring matchstart. Jag lider med alla supportrar som tagit sig till Stockholm och som tvingades stå i regnet och vänta över en timme på att matchen skulle starta allt på grund av en klantig arrangörsmiss.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier