Ibland säger man att det här var fan det sämsta jag har sett utan att riktigt ha täckning för det men det här var på riktigt det sämsta jag någonsin har sett ett Blåvitt lag prestera. Idag var första gången den här säsongen som jag på riktigt blev rädd för att vi faktiskt ska åka ur allsvenskan.

Det var ren och skär klasskillnad mellan lagen. Det var som att se Manchester City spela fotboll mot nåt gäng från svenska division 2. BP:s spelare hade oceaner av yta att lira boll på och oändligt med tid innan någon Blåvit spelare kom nära men så fort som Blåvitt fick bollen blev det panik, man passade fel, man tappade bollar, man sparkade bort i blindo och var man än vände sig stod det en BP-spelare och tog emot bollen.

Jag vill inte se en enda match till med Gurra och Wendt som mittbackar. Det blev pinsamt tydligt hur långsamma och sega de är tillsammans. De var totalt osynkade och blev uppätna av BP:s spelare. Det är väl inget att fundera på, bara att starta med Bager i nästa match.

Nu måste ett gäng miljoner av Malickpengarna spenderas. Att prata om att vi har klass i form av Laurs efter den fina insatsen mot Hammarby är ju bara att ljuga för sig själva. Visst det finns en potential i honom men den kan vi verkligen inte räkna med att kontinuerligt få ut den här säsongen. Vi måste värva en tydlig försteanfallare. Vi behöver också värva kvalitet till det centrala mittfältet för att just ersätta Malick. Vi är alldeles för dåliga på vårt centrala mittfält. Det känns också som att vi minst måste få in en ny ytterback, Seb O var katastrofal senast och Emil var inte mycket bättre idag. Vi måste helt enkelt höja kvaliteten i truppen på flertalet positioner.

Försöker Billborn och Björklund implementera en typ av fotboll som ingen klarar av att hantera eller har spelarna bara fått en mental kollaps? Visst det har inte sett bra ut på länge men idag kändes det som att ingen visste vad de skulle göra, ingen kom upp ens i närheten av en godkänd nivå, ja det såg helt enkelt supervirrigt ut. Det kändes som att det var ett gäng från division 7 som hade samlats precis innan matchen skulle starta, hälften av spelarna var bakfulla och taktiktavlan hade man glömt i klubbstugan.

Det kan inte vara enkelt att komma in som målvakt när hela laget underpresterar men det var inte direkt som att man kände att vi har en stabil back-up i Kristiansen om Bishesari skulle bli borta en längre period.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier