Vi var två satans övertidsminuter från total lycka, glädjescener, stärkt självförtroende och ett välbehövligt hopp upp i tabellen. Istället lämnar vi allihop Gamla Ullevi med en bitter eftersmak och för spelarnas del, högst troligt, ett stukat självförtroende. Matchen mot Hammarby såg jag på TV medan dagens match sågs från en stekhet läktare och det är alltid lite svårare att komma med en vettig analys direkt efter en match på plats. Känslan var dock att det här var ett par rejäla steg bakåt jämfört med segern på Tele2. Vi gick exempelvis från en triljon avslut på mål till inte ens en handfull skott på mål. Att vi inte lyckas hålla en högre och jämnare kvalitet under flera matcher i rad är ju såklart ett underbetyg till laget och ett stort problem om vi vill klättra i tabellen. Nej Blåvitt, det här var för dåligt!

Jag tycker det är aningen sorgligt att se Sebastian Ohlsson spela fotboll, han har inte alls kommit upp i samma nivå som han höll innan sitt senaste skadeuppehåll. Om han inte steppar upp rejält vill jag att han bänkas i nästkommande match och att man i det längre loppet funderar rejält över om man ska erbjuda honom en förlängning av sitt kontrakt. Idag tycker jag att han ser oerhört loj ut både offensivt och defensivt, han joggar ofta hem när han kommit ur position, han tar flertalet onödiga frisparkar och blir ifrånsprungen och/eller rundad alldeles för ofta. I det offensiva spelet kändes det som att han inte alls var synkad med sina medspelare. Seb O går helt enkelt, i mina ögon, inte att känna igen och om MJ fortsätter att visa kvalitet på träningarna framöver ser jag gärna att han går in från start och om det inte är möjligt så pass nära hans skadefrånvaro så får Emil ta högerbacksplatsen.

Det är riktigt oroväckande att vi så fort vi tagit ledningen så tydligt tappar initiativet av matchen till Västerås. Om det är så att vi väljer att göra det ställer jag mig frågande till hur fan man tänker rent taktiskt när man möter en bottenkollega på hemmaplan och om det är så att vi inte har kvalitet nog i laget att behålla ett större bollinnehav efter ledningsmålet är det riktigt illavarslande. I slutet av matchen faller vi också riktigt lågt och slår mest ifrån oss. Västerås tillåts att mata på i anfallsvåg efter anfallsvåg, de skapar hörnor och frisparkar och lyckas trycka in bollen gång efter annan i straffområdet och man bara väntade på att bollen tillslut skulle studsa rätt för Västerås del och det var precis vad som skedde. Vi måste verkligen bli bättre på att hantera en ledning med 1-0 än vad vi visade upp idag.

Var hade vi varit den här säsongen utan Paulos Abraham? Troligtvis ännu längre ner i tabellen än vad man befinner sig just nu. Jag måste erkänna att jag var högst tveksam till värvningen av Abraham med tanke på hans tämligen skrala poängskörd tidigare i karriären men han har verkligen visat viken hög kvalitet han håller och hur viktig han är för dagens Blåvitt. Jag hoppas verkligen att Paulos vill stanna i Blåvitt och att man lyckas komma överens om ett kontrakt som sträcker sig över flera år.

När vi har Laurs på topp och när vi slår längre bollar riktade mot honom måste någon av spelarna runt honom verkligen tro på att han ska lyckas skarva vidare bollen och blint ta en hundraprocentig maxlöpning. Idag vaskade vi några riktigt fina lägen i första halvlek när Laurs vann sin duell och fint skarvade vidare bollen i djupet men spelaren som tog löpningen först gick för fullt när han såg att bollen faktiskt skarvades i rätt riktning och då hamnade man direkt på efterkälken och läget rann ut i sanden eller blev iallafall inte så bra som det kunde ha blivit. Det gäller att lita på sina medspelare, tro på att de ska lyckas med det de tar sig för och på så vis ge sig själv och laget möjligheten att skapa något bra.

Nu gäller det att spelare och ledare verkligen visar att man har starka psyken, att man analyserar vad som gick fel idag, borstar av sig de två tappade poängen, kliver upp på hästen igen och verkligen visar inställning och kvalitet i matchen mot BP. Vi har tillräckligt med kvalitet i det här laget för att inte behöva bli inblandade i någon bottenstrid och nu är det dags att man verkligen visar det. Det är inte läge att deppa ihop utan det gäller att fortsätta jobba och visa att man är bättre än vad tabellen säger.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier